PNEUMATIKUS FÚVÓKA: FINOM CSEPPMÉRET

A pneumatikus porlasztó fúvóka porlasztásra a legjobb választás, mivel nagy finomságú cseppméret előállítására képes. Jellemzője, hogy a porlasztást préslevegő és folyadék keverésével valósítja meg. Előnye, hogy a levegővel jól szabályozható a porlasztás minősége és mennyisége, valamint viszkózusabb anyagok porlasztását is lehetővé teszi.


A porlasztandó közeg viszkozitásától függően a fúvóka belső vagy külső keverésű lehet. A szórásképet tekintve kúpos, illetve lapossugár. A rendelkezésre álló üzemi feltételekhez igazodva 3 elven működtethető a pneumatikus porlasztó fúvóka: folyadéknyomás elvén (ha rendelkezésre áll megfelelő szivattyú), gravitáció (ráfolyás) elvén, illetve szifonos (önfelszívó) elven. A pneumatikus fúvókák különböző - manuálisan vagy automatikusan működtethető - tartozékokkal szerelhetők fel, mint pl. nyitó-elzáró tűszelep vagy tisztító tű. Egyes típusoknál lehetőség van a folyadék és a levegő térfogatáramának egymástól független szabályozására, valamint a szóráskép állítására is.

A pneumatikus fúvókák kétféle fúvóka testtel szállíthatók, két utas és három utas kivitelűvel. A két utas pneumatikus fúvókának ezáltal két bemenete van, egy közegoldali és egy levegőoldali. A három utas pneumatikus fúvóka tesnek három csatlakozása lévén az előző kettőn túl még egy zárólevegő csatlakozást is biztosít a csepegésmentesség elérése érdekében. Ha tökéletesen csepegésmentes kivitelű pneumatikus fúvókát szeretnénk alkalmazni, akkor a három utas fúvókatesthez szükséges egy további elzárótű alkalmazása is.

További lehetősége nyújt a csepegésmentesség elérésére az ultrahangos pneumatikus fúvóka. Ennél a típusnál is biztosítható a tökéletes csepegésmentesség, illetve ennél a pneumatikus fúvóka típusnál érhető el a legfinomabb szemcseméret és a legkisebb elporlasztott közegmennyiség.

Általánosságban elmondható, hogy a pneumatikus fúvókánál a porlasztandó mennyiség nagyon finoman szabályozható a levegő és a közeg nyomásának külön-külön történő szabályozásával.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Hűtés, párásítás, nedvesítés, bevonatolás, porlasztva szárítás, gázhűtés, hulladékégetés, füstgáz-kéntelenítés, pályanedvesítés, kenés, folyamatos öntés, viszkózus közegek porlasztása

Letöltés: Pneumatikus porlasztók

Típus

Jellemzők

  Térfogatáram

Letöltés
Pneumatikus fúvókák

Teljes pneumatikus fúvóka paletta

0,5 – 840 l/h  

MAD

ULTRAHANGOS porlasztás -  
- Alapinformációk, működési elvek  -  
- Felépítések: manuális és automata működésű porlasztó fejek -  

NYOMÁS ELVŰ, TELEKÚP 20°

Telekúp szóráskép. Folyadéknyomás elvű működés, belső keverésű konstrukció. 20°-os szórásszög. 1,4 - 250 l/h  

NYOMÁS ELVŰ, TELEKÚP 60°

Telekúp szóráskép. Folyadéknyomás elvű működés, belső keverésű konstrukció. 60°-os szórásszög. 1,7 - 93 l/h  
NYOMÁS ELVŰ, LAPOSSUGÁR Lapossugár szóráskép. Folyadéknyomás elvű működés, belső keverésű konstrukció.  2,0 - 140 l/h  
SZIFON/GRAVITÁCIÓ ELVŰ, TELEKÚP VAGY LAPOSSUGÁR Telekúp vagy lapossugár szóráskép. Szifon/gravitáció elvű működés, belső keverésű konstrukció. 0,5 - 44 l/h  
NYOMÁS ELVŰ, LAPOSSUGÁR Lapossugár szóráskép. Folyadéknyomás elvű működés, KÜLSŐ KEVERÉSŰ konstrukció.  2,8 - 280 l/h  
NAGY KAPACITÁSÚ PORLASZTÓ FEJEK Telekúp, lapossugár vagy kúppalást szóráskép. Folyadéknyomás vagy szifon/gravitáció elvű működés, belső és külső keverésű konstrukció 32 - 840 l/h  
TARTOZÉKOK - -  
PÁRÁSÍTÁS Párásító rendszerek -  

 

Teljes katalógus LETÖLTÉSE

Nem találta meg az Ön alkalmazására megfelelő típust?
Kérje ajánlatunkat vagy részletes katalógusunkat!
Forduljon hozzánk bizalommal, vegye igénybe szakértelmünket!

 

Pneumatikus fúvókák finom porlasztásra