BLOG

2016.02.01.
Úgy tűnik, volt mire rápihenni...
Kint még lehet, hogy mínuszok vannak, de itt nálunk már égnek a vonalak!

Cikk

Évindító

A tavalyi sikeres év tükrében, megsokszorozódott erőbedobással indultunk a 2016-os évnek!

Már a második héten az új termékünk olasz képviseletét fogadhattuk egy kétnapos lángzár (ki)képzés keretein belül, ahol műszakilag és kereskedelmileg is egyaránt átfogó képet kaptunk az FNC gyártó világáról.

Nem gondoltuk, hogy túl lehet szárnyalni az ajánlatkérések számát a 2015-ös évi átlaghoz képest, de az, az igazság, hogy ez a rekord már az első hónapban megdőlt.

Nagyon örülünk, hogy továbbra is ilyen népszerűek termékeink és szolgáltatásaink és ígérjük, hogy ügyfeleink lojalitását és jó kapcsolatát további termékekkel és még kedvezőbb lehetőségekkel fogjuk díjazni.

Így például a hamarosan elkészülő, vadonatúj Monojet Honlap, mely ügyfélközpontú, rendkívül tartalmas és remekül átlátható lesz minden iparág számára!

További részletek hamarosan…


2015.10.26.
Hosszú utat tesz meg termékünk, egészen Mexikóig elrepült!
Bár a hideg ősz és tél ennyire beköltözött a hétköznapjainkba, mi nem hagyjuk magunkat és melegebb éghajlatot keresünk!

Cikk

Fúvóka Mexicano

A Monojet dolgozói után maga a termék is úgy döntött, hogy beiktat egy hosszabb, szezon végi nyaralást, de persze nem pihenni mentek a fúvókák.

Stratégiai vezetőnk már nem először prezentálja tevékenységünket Mexikóban, viszont egy ilyen hatalmas piachoz nem elég pár nap vagy hét. Kíváncsian várjuk az újabb élményeket és tapasztalatokat az akcióval kapcsolatban, hiszen a tavalyi útból is nagyon sokat tanultunk.

Miközben itthon tartjuk a nem kevésbé izgalmas frontot, természetesen műszaki vezetőnk a külföldi bevetésben is aktívan részt vesz, éjjel-nappal, Földön, vízen, levegőben.

Szóval egyáltalán nem fázik a Monojet, mert a belső motor dolgozik, Mexikóból pedig küldik a meleget!


2015.09.03.
Kiderült, hogy az uborkaszerzon is lehet aktív
Van aki szabadságra megy a nyáron, a Monojet pedig ilyenkor is tombol!

Cikk

Ez a nyár sem múlhatott el…

…fúvókák nélkül. A mások által uborkaszezonnak titulált augusztus nálunk ugyanúgy dübörgött, mint az összes többi hónap. A legkülönfélébb műszaki megoldások igényével kerestek fel minket ügyfeleink, melynek mérnök kollégáink örömmel veselkedtek neki még a legforróbb nyári napokon is.

…forgóátvezetők nélkül. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő forgócsatlakozó termékcsaládunk is nagy sikert aratott az elmúlt hónapokban, hiszen egyre több érdeklődést kapunk kifejezetten hűtő-, fűtő, és olajfejekre.

… szivattyúk nélkül. A legkisebb pneumatikus membránszivattyútól a hatalmas aggregátig, minden terítékre került, a legkülönbözőbb alkalmazásokkal összefüggésben, mely szintén remek témát adott mérnökeinknek a mindennapokban.

…tartályberendezések nélkül. A tartálybilincsek, mosófejek és benéző üvegek ágazata sem tudta kipihenni magát, hiszen már rendszeres, illetve új vásárlóink is hétről hétre terjesztették elő műszaki javaslattal ellátott és konkrét típusra vonatkozó igényeiket.

...robbanásbiztos termékek nélkül. Az ECOM most vezette be Zóna 1-es Android alapú tabletjét, amelyből rögtön el is adtuk az első darabot. Persze az egyéb termékekre, PDA-ra és ATEX mobiltelefonokra is volt igény a nyáron.

És még ami csak most jön…

Az ügyfeleinkkel való találkozás rendkívül inspiráló. Új termékkörökre, módszerekre és lehetőségekre világítanak rá, melyek teljes mértékben beilleszthetők jelenlegi profilunkba. Ezek alapján a Monojet úgy döntött, hogy bővíti termékpalettáját! Következő bejegyzésünkben kiderül, miről is van szó….


2015.07.14.
Mostantól utazó kereskedelmi és műszakis kollégánk egyaránt erősíti csapatunkat
Célunk, hogy a Monojet által forgalmazott termékek bejárják az országot!

Cikk

Utazik a fúvóka

Mivel mindig is úgy gondoltuk, hogy a személyes kapcsolat ápolása ügyfeleinkkel, alappillére a jó együttműködésnek, úgy döntöttünk, nagyobb hangsúlyt fektetünk az üzleti találkozók és megbeszélések szervezésére.

A belföldi kereskedelmi területért felelős kollégánk új feladatai közé tartozik ezen túl, hogy rendszeresen látogassa vevőinket, partnereinket, szakmai kapcsolatunk erősítése, precízebb munkavégzés, ajánlatadás és műszaki felmérés érdekében.

Persze nem csak kereskedelmi téren állunk személyesen is rendelkezésre, hanem műszakis kollégánk is végez terepen felmérést fúvóka, tartályberendezés, forgóátvezetés és szivattyú témakörökben, illetve szükség esetén még a helyszínen rendelkezésre bocsátjuk műszaki javaslatunkat.

Amennyiben szükségesnek érzi szolgáltatásunkat, bármilyen projektnél nagyon szívesen állunk rendelkezésükre!


2015.07.01.
Ügyvezetőink látogatást tettek a híres Achema és Metec iparkiállításán
Összefoglaltuk ügyvezetőink tapasztalatait és élményeit, melyeket az Achema és Metec kiállításon gyűjtöttek.

Cikk

Achema és Metec ipari kiállításokon vett rész a Monojet

 

Az iparban 3 évente kerül megrendezésre az Achema kiállítás, 4 évente pedig a Metec acélipari szakkiállítás.

Mindkét kiállítás sok kiállítóval, potenciális beszállítóval nyitotta meg kapuit. A Monojet Kft. az Achemán, mint látogató, míg a Metec-en pedig a PNR stand tagjaként kiállítóként is részt vett.

Az Achema remek lehetőséget kínált cégünk beszállítói- és termékpalettájának bővítésére a piac igényeihez igazítva. Egyre többen fordulnak hozzánk meglévő és új potenciális termékeket illetően is, így a potenciális lehetőségeket lényegében a vevők villantják fel előttünk. Mivel fontos, hogy a vevőkhöz, a piac igényeihez igazítsuk palettánkat, így biztosan olyan terméket veszünk fel a kínálatunkba, amelyre igény mutatkozik.

A kiállításon sok potenciális beszállító állított ki számunkra érdekes témákban, mint adagoló szivattyúk, mágneses membránszivattyúk, lángzárak, tömlőszivattyúk, tartálytechnika stb.

A fúvókák, forgóátvezetők és már meglévő armatúra- és szivattyú palettánkba ezen termékkör nagyon jó kiegészítést jelent.

Az Achemán két nap alatt nagyon sok tárgyalást bonyolítottunk le fenti témakörökben és értékes üzleti kapcsolatokra tettünk szert, amelyet a jövőben ki is szeretnénk használni!

 

A Metec kiállításon az acélipar legjava képviseltette magát, mint kiállító, vagy mint látogató. A Metec inkább a szakmai dolgokról szól, az újdonságokról az acélipar területén és a kapcsolatok mélyítéséről. A PNR stand személyzeteként értékes tárgyalásokat folytattunk le és emellett partneri kapcsolatainkat is ápoltuk a fúvóka témaköréhez kapcsolódóan. (bramma vágó fúvókák, magas nyomású acélipari szivattyúk stb.)

 

Várhatóan minden évben részt fogunk venni hasonló jellegű kiállításokon, mert rengeteg hasznos információval és kapcsolattal gyarapodtunk, amelyeket sokszor csak hasonló eseményeken lehet megszerezni.


2015.06.17.
Kellemes nyarat kívánunk minden kedves Ügyfelünknek és Partnerünknek!
Nagyon jó pihenést és feltöltődést kíván a Monojet Kft csapata!

Cikk

V A K Á C I Ó

V          ITON TÖMÍTÉS

A         RMATÚRÁK

K         OMPENZÁTOR

Á         TFOLYÁS FIGYELŐ

C         IP MOSÓFEJ

I          PARI FÚVÓKÁK

Ó         -GYŰRŰK


2015.06.08.
Szivattyú beszállítónk ügyvezetője meglátogatott minket
Soha nem tanulhat eleget az ember és bár eddig is foglalkoztunk szivattyúkkal, lehetőségünk nyílt bővíteni és elmélyíteni ismereteinket

Cikk

Két nap a szivattyúk világában

Hasznosan indítottuk a 2015-ös nyarat. Szivattyú beszállítónk ügyvezetője ellátogatott hozzánk, hogy két napon keresztül mélyebbre kalauzoljon minket a szivattyútechnika világában. Fő témáink a mágneses tengelykapcsolós szivattyúk és a konténerszivattyúk voltak.

Nem csak műszakilag, hanem kereskedelmi szempontból is remek tippekkel és információkkal gazdagodtunk, melyeket ezen túl szintén beépíthetünk mindennapjainkba. Így még nagyobb hozzáértéssel és több opcióval tudunk hozzájárulni ügyfeleink igényeihez, ajánlataink sokrétűségéhez.

A szóban forgó szivattyúk rendkívül modernek, praktikusak, minőségiek és hosszú életűek, melynek köszönhetően a külföldi piacot már meghódították. Nagy örömünkre szolgál, hogy az itthoni berkekben rajtunk keresztül juthat el vevőinkhez!

Amennyiben bővebb információra van szüksége szivattyúinkkal kapcsolatban, keresse fel kollégáinkat!


2015.05.29.
A kibervilágban sem maradunk le a fejlődésben
A felgyorsult mindennapokhoz elengedhetetlen egy ilyen kompakt, tömör információkat tartalmazó felület

Cikk

Létrejött microsite-unk robbanásbiztos mobiltelefon témakörben

Mivel az internet egyre fontosabb kapcsolattartási eszközzé növi ki magát, már-már a vevői látogatásokkal egyenértékűvé válik, a versenytársak közüli kiemelkedésben nagy segítséget nyújt a honlapok professzionális seozása, ezért mi is igénybe vesszük egy külsős cég informatikai szaktudását és létrehoztuk új microsite-unkat, mely a következő linken érhető el: 

http://www.robbanasbiztos-mobiltelefon.hu/

Ezen az oldalon a legkorszerűbb robbanásbiztos termékeinkről, német gyártó cégünk legújabb fejlesztéseiről első körben értesülhetnek.

Amennyiben cégüknél aktualitás merülne fel az említett készülékeket illetően, keresse fel kollégáinkat!


2015.05.20.
Folyamatosan frissül termékkörünk és szolgáltatásaink
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy mostantól nem csak fúvókákkal és egyéb termékekkel, hanem szakértői hozzájárulásunkkal is segítjük munkáikat!

Cikk

Komplett rendszerrel is állunk rendelkezésre!

Örömmel tudatjuk kedves ügyfeleinkkel és partnereinkkel, hogy termékpalettánk fejlesztésével elértünk arra a pontra, hogy most már nem csupán fúvókával tudjuk kiszolgálni megkeresőinket, hanem komplett szivattyú-fúvóka rendszert is rendelkezésükre tudunk bocsátani!

Emellett tervezéssel, műszaki javaslattal és szerelés biztosításával támogatjuk a projekteket, hogy még egyszerűbb és gyorsabb legyen a kivitelezés!

Ugyanakkor tovább folytatjuk terjeszkedésünket külföldön, ahol szintén nagyon népszerűek komplett, saját tervezésű rendszereink, melyeken szakértő mérnöki csapatunk dolgozik nap, mint nap.

Amennyiben érdeklik a fent említett szolgáltatásaink, bátran keressen fel minket központi elérhetőségeinken, akár informatív árajánlat kidolgozását és vállaljuk!


2015.05.15.
A 20. munkahetünk történései dióhéjban
Nem csillapodik a munka heve, de nem is baj, ráerősítettünk a csapatra!

Cikk

Hogy mi minden történhet egy hét alatt...

Fúvóka, fújóka, porlasztó, lövőke, tetőhűtő, bepöffentő, fuvvancs, nevezhetjük akárhogyan a termékkörünk egyik legismertebb áruját; cégünk igyekszik a legismertebb fúvóka-beszállítóvá kinőni magát.  Az alábbi megnevezést a wikipedián találtuk a fúvókára.

Fúvóka:  összeszűkülő, a gázok és/vagy  folyadék áramlási sebességét felgyorsító csőszakasz.

Felgyorsulásban mi is nagy gyakorlatot szereztünk a héten, természetesen munka területén ; hiszen kedves jelenlegi és leendő ügyfeleink nem kíméltek bennünket kérdéseikkel, kéréseikkel és rendeléseikkel.

Mindig örömünket leljük az újabb és újabb kihívásokban. Volt alkalmunk ajánlatot adni klamnis csavarokra, tartálymosó fejekre, szivattyúra, pneumatikus fúvókára és forgóátvezetőkre egyaránt. 

Kedves ügyfeleink elégedettségét és munkák minőségét igazolja az a temérdek rendelés, amit a velünk kapcsolatban álló gyártóknak kiküldhettünk Európa- szerte.

Ebbe a sürgés-forgásba csöppent bele május első hetében legelső, kizárólag műszaki jellegű feladatokat ellátó kollegánk, aki egyből bizonyította is rátermettségét az ajánlatok világában.

Megragadva az alkalmat ebben a blog-bejegyzésben is nagy örömmel üdvözöljük őt csapatunkban!


2015.05.08.
Cégünk által képviselt forgócsatlakozók
A Rotoflux forgóátvezetők egyre népszerűbbek ügyfeleink berkeiben, a kedvező árnak és remek minőségnek köszönhetően!

Cikk

Cégünk a Rotoflux forgóátvezetéseket képviseli.

 

A PNR fúvókák és egyéb armatúrák mellett fúvókatechnika és fluidtechnika üzletágunkban a forgóátvezetésekkel is foglalkozunk.

 

Ennek oka, hogy a fúvókák mellett a forgóátvezetők jó termékpaletta kiegészítést jelentenek, mivel több ügyfelünk, akik fúvókáinkat alkalmazzák, forgóátvezetéseket is használnak. Ezáltal egy kézből több mindent meg tudnak vásárolni a már megszokott szolgáltatási színvonal mellett.

 

Termékpalettánkban találhatók forgóátvezetések hűtésre, fűtésre, temperálásra, víz, illetve levegő közeg átvezetésére, olaj közeg (hőközlő és hidraulika) keringetésére stb.

 

A forgóátvezetők igény szerint 1-utasok, 2-utasok vagy több utasok lehetnek, álló vagy forgó belső csőhöz. Csatlakozás tekintetében pedig lehetséges menetes vagy akár karimás kivitel szállítása is, egyedi kivitelben is.

 

Az anyagválasztékban réz és öntvény anyaminőségtől egészen a rozsdamentes anyagminőségig le tudjuk fedni az igényeket.

 

A közeg pontos ismeretében a forgóátvezetéseket alap tömítéspárral (szén-grafit – SiC) vagy kopásálló (SiC – SiC) tömítéspárral szállítjuk.

 

A fent említett leggyakoribb alkalmazások mellett tudunk szállítani forgóátvezetőket a szerszámgépekhez is, amely igen gyakori felhasználási terület a tokmány hűtésére.

 

Iparágak: papíripar, nyomdaipar, gumiipar, textilipar, műanyaggyártás, faburkolat gyártása, szigetelőanyag gyártása, PET palack fúvók gépek, műanyag fólia gyártása, dohányipari gépek stb.

 

Vállaljuk új fejek kiválasztását, műszaki tanácsadást, már meglévő más gyártmányú forgóátvezetések beazonosítását és kiváltását.


2015.04.27.
Új hely, új kolléga, új hegyek megmászása
Rövid beszámoló a cégünkben végbemenő változásokról, jelenlegi helyzetről és mindennapjainkról.

Cikk

Április közepén eljött az idő, hogy kirepüljünk a már jó ideje kinőtt kis fészkünkből és elfoglaljuk rendkívül igényes és szép, új irodáinkat.

Mivel cégünk fejlődése és bővülése elengedhetetlenné tette ezt a lépést, így már alig vártuk a költözést, hogy legyen raktárunk, elkülönített, tágas tárgyalónk és problémamentes parkolási lehetőség ügyfeleinknek, partnereinknek.

Miután egy vidám pizza-partyval felavattuk az új birodalmat, talán cégünk történelmének egyik legmozgalmasabb hete következett. Minden kolléga teljes gőzzel dolgozott, reggeltől, késő délutánig, szinte megállás nélkül. Az új hely egyértelműen bevonzotta a pezsgést, a piac tombolása pedig végigsöpört a Monojeten is.

Persze ezért imádjuk, amit csinálunk, másképp nem is érné meg felkelni reggelente! Látjuk, hogy az út, amire ebben az évben ráléptünk, sok változást hoz magával, de ugyanakkor sikert is, mely folyamatos motivációval tölt fel minket.

Hamarosan kiderül, ki lesz új, műszakis kollégánk, aki szintén belekóstolhat, milyen egy igazán családias, innovatív cégnél dolgozni, ahol a temérdek munka mellett mindig van idő arra is, hogy törődjünk egymással és megünnepeljük munkáink gyümölcsét.

Izgatottan várjuk, mit hoz még az év, állunk elébe minden új helyzetnek és kihívásnak!


2015.03.17.
Ízelétő cégünk ezévi terveiből, céljaiból
A "tavaszköszöntő" megbeszélésünk során felvetődött fontosabb pontokat emelnénk ki ezzel a kis összefoglalóval; merre tartunk, mik rövid- és hosszútávú terveink.

Cikk

„Ha egyszer tavasz akar lenni: az összes jégpáncélok hiába erőlködnek és tiltakoznak."

Juhász Gyula

Az évszak-váltás lágy fuvallata bennünket is megérintett, így a délelőtt folyamán hét- és tavaszindító fúvóka-értekezletet tartottunk, ahol többek között az alábbi témákat boncolgattuk részletesebben:

  • új piacok, alkalmazási területek felkutatása, elsősorban külföldön. Hosszú távú terveinkkel, ipari álmainkkal távolabbi földrészekre is elmerészkedtünk.
  • jelenlegi cégstruktúránkat tekintetük át, középpontba helyezve ügyfeleink tökéletesebb, még rugalmasabb kiszolgálását fúvóka, szivattyú és más termékeink tekintetében is
  • piackutatás a lehetséges beszállítók felkeresésével, beszállítói kapcsolatok kiépítéshez szükséges tárgyalások előkészítése

Összegezve a jövőnket nagyon változatos, vegyes képet kaptunk.

Már élő üzleti kapcsolatunk van a Finish Thompson szivattyúk forgalmazásához, illetve egyre nagyobb sikereket érünk el tartályarmatúráinkkal, armatúráinkkal is.

Természetesen még mindig tele vagyunk tervekkel, megvalósításra váró célokkal; mivel motiváltságunk határtalan (és ezt lehet szó szerint érteni! :) ) nem félünk az új feladatoktól, sőt keressük a műszaki- és ipari megoldások kihívását!

Ugyanekkora lelkesedéssel, kíváncsisággal és szeretettel várjuk leendő műszaki kollegánkat vagy kolleganőnket, aki segíti és kiegészíti mindennapi munkánkat a fúvóka- és robbanásbiztossági üzletágaink fejlesztésében.


2015.02.12.
Február hónap legnépszerűbb fúvókája
Pneumatikus fúvókák felhasználási területeinek, iparágainak és tulajdonságainak bemutatása.

Cikk

Február hónap legnépszerűbb fúvókája


2015.01.13.
Január hónap legnépszerűbb fúvókája
Golyós rendszer lapos sugár fúvókával, felhasználási területekkel és módokkal részletesen bemutatva.

Cikk

Január legnépszerűbb fúvókája


2014.12.17.
Cégünk fejlődésének, növekedésének összefoglalása
Beszámoló cégünk ezévi eredményeiről, bővülésünkről. Jövőbeni terveink összefoglalása és köszönet a 2014-ben együttműködő Partnereinknek.

Cikk

Évértékelő 2014

Az emberek egy évben háromszor vetnek számot a saját életükkel; a születésnapjukon, nyáron egy jó nyaralás után és év végén.

Egy cég életében sincs ez másképp, a nyaralást leszámítva.

A 2014-es évünk utolsó blog bejegyzésében nem szakmai tartalmakról, fúvóka vagy benéző üveg műszaki sajátosságokról szeretnék beszélni, hanem fejlődésről, kemény munkáról és változásról, mely talán ebben az évben éleződött ki a legjobban.

Kis csapatunk is négy személyesről május elején bővült egy kolléganővel, aki a sales részleget erősíti munkájával, majd szeptemberben ismét egy új dolgozót köszönthettünk köreinkben, aki jelenleg a logisztikai tevékenységekben segíti cégünket.

Természetesen nyomós oka volt a létszám kiterjesztésének, hiszen forgalmunk növekedése nem csak a motiváltságunkat, hanem az elvégzendő feladatok mennyiségét is jelentősen megnövelte.

Megtaláltuk az egyensúlyt a munkaerő és a munka között, ami gördülékenyebbé tette mindennapjainkat, ezért a jövőben is szeretnénk folytatni az ez évi stratégiánkat, miszerint további bővülés mind termékkör és munkaerő területén, illetve új iparágakkal való kapcsolatfelvétel és személyes bemutatkozások lehetőségeinek gyarapítása.

Köszönjük Partnereinek és Ügyfeleinknek az ez évi megtisztelő együttműködését és kívánunk mindenkinek ezúton is kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog újévet!

 


2014.11.24.
November hónap legnépszerűbb fúvókája
Forgó tartálymosó fejek gyógyszeriparba, üdítő- és élelmiszeriparba, tartályok mosásához, öblítéséhez.

Cikk

November legnépszerűbb fúvókája


2014.11.07.
Megjelent az ecom új robbanásbiztos okostelefonja!
Az ipari tokozású, nagyon robusztus, LTE / WiFi / Android ™ okostelefon, a Smart-Ex® 01, páratlan tulajdonságokkal megérkezett repertoárunkba! Mivel telekommunikációs eszközök fejlődése az iparra is kihat, így az ECOM továbbgondolta az okostelefonok működését ipari környezethez szükséges funkciókkal felruházva is.

Cikk

Robbanásbiztos okostelefon

Az ipari tokozású, nagyon robusztus, LTE / WiFi / Android ™ okostelefon, a Smart-Ex® 01, páratlan tulajdonságokkal megérkezett repertoárunkba!

Mivel telekommunikációs eszközök fejlődése az iparra is kihat, így az ECOM továbbgondolta az okostelefonok működését ipari környezethez szükséges funkciókkal felruházva is.

Mint például egy érintőképernyő, amely megtekinthető a közvetlen napsugárzás mértékétől függetlenül és könnyen használható piszkos vagy nedves munka kesztyű viselése közben is.

A robbanásbiztos készülék rendkívüli hangszóróval és zajszűrővel van ellátva, mely biztosítja a gördülékeny elérhetőséget, illetve nagy teljesítményű akkumulátorral, amely kényelmessé és terhelhetővé teszi a készüléket és annak használatát.

A körülményekhez, munkafolyamathoz mérten, a robbanásbiztos telefon kiemelkedő tulajdonsága a por- és vízállóság.

A telefonokhoz vásárolható úgy nevezett Kiterjesztett Garanciaszolgáltatás, mellyel a vevőnek lehetősége nyílik a felmerülő problémák esetén teljes körű tájékoztatást igényelni az ECOM-tól, illetve minden készülékhez 3 év No Questions Asked garanciát biztosítunk.

A készülékek minőség ellenőrzését az ECOM végzi Németországban, közel 30 éves, robbanásbiztos készülékek terén szerzett tapasztalattal a hátuk mögött.

A készülék részletes műszaki adatait, adatlapját, képeket, videót az alábbi linken érhet el:

Robbanásbiztos okostelefon - Smart-Ex01

 

Géró Amarilla

Sales / Marketing


2014.09.15.
Fúvókákhoz kérhető anyagbizonylatok és műbizonylatok
A jelen blog bejegyzés az anyagbizonylatok témakörével foglalkozik. Igaz csak érintőlegesen, de szeretnénk, ha a kedves olvasó nagyjából képet kapna, hogy a termékekhez milyen anyagbizonylatokat lehet kérni.

Cikk

Anyagbizonylatok

A jelen blog bejegyzés az anyagbizonylatok témakörével foglalkozik. Igaz csak érintőlegesen, de szeretnénk, ha a kedves olvasó nagyjából képet kapna, hogy a termékekhez milyen anyagbizonylatokat lehet kérni.

Az EN 10204 szerint az alábbi bizonylatokat különböztetjük meg:

1-es anyagbizonylat nincs. Általánosságban elmondható, hogy az anyagbizonylatok ára a számok növekedésével nő.

2.1 – a bizonylat abból áll, hogy a gyártó vagy a képviselet igazolja, hogy az általa gyártott (képviselt) termék megfelel a funkciójának, műszaki specifikációnak, az adatlapon szereplő értékeknek. (fúvóka esetében pl. szórásszög, térfogatáram, csatlakozás stb.)

Ez a bizonylat azonban nem azt jelenti, hogy a terméket egyenként megvizsgálták, mérték stb. Ez azt jelenti, hogy az adott fúvóka általában megfelel a követelményeknek. Ettől persze előfordulhat, hogy 100 db-ból 1 db hibás és mi pont azt fogjuk a kezünkbe. Tehát itt nem arról van szó, hogy mind a 100 leszállítandó fúvókát egyenként kézbe veszik és megvizsgálják.

2.2 – itt a fenti megfelelőségi bizonylathoz jegyzőkönyv is jár. Ez azonban még mindig nem jár együtt a termék darabonkénti vizsgálatával.

A 2-es bizonylatok alkalmazása általában tömegáruk vagy szériatermékek gyártásánál, szállításánál szokásos. Pl. CNC gépen programmal legyártott standard fúvókák esetében.

3.1 – általában a gyártóvállalat minőségellenőrző részlege állítja ki. Ez a bizonylat az anyagra vonatkozik, általában rozsdamentes termékekhez szokták kérni, adni. Olyan anyagra jellemző adatok szerepelnek rajta, mint pl. a folyáshatár, szakítószilárdság, szakadási nyúlás, keménység (Brinell, Vickers vagy Rockwell szerint), felületkezelés, hőkezelés stb.

3.2 – ugyanaz, mint a 3.1, de szakértői műbizonylat, azaz független külső szakértői szervezet, pl. TÜV állítja ki.

A 2-es bizonylatok ingyenesek, míg a 3-mas bizonylatokért a megrendelőnek fizetnie kell, illetve rendelés előtt előre szükséges a bizonylati igényt jelezni!

Gondoljuk csak el, hogy különben a már egyszer leszállított terméket hogyan foghatná akár a gyártó minőségügyi részlege vagy egy külső független szakértői szervezet a kezébe és hogyan vizsgálhatná meg és vethetné össze a gyári, katalógus értékekkel? Sehogyan. Emiatt kérjük mi és általában mindenki, hogy a 3.1-es és 3.2-es bizonylat igényeket előre kérjük jelezni.

 

Kovács Marianna

okl. mérnök-közgazdász


2014.09.02.
Hogyan kell értelmezni a pneumatikus membránszivattyúk jelleggörbéit
Hogyan értelmezzük a pneumatikus szivattyúk jelleggörbéit, hogyan igazodjunk el a görbeseregben, hogyan állapítsuk meg a munkaponthoz tartozó levegő igényt és a szükséges levegő nyomást?

Cikk

Pneumatikus szivattyúk jelleggörbéjének értelmezése

Első lépésként válasszuk ki a szivattyú munkapontját, illetve az ahhoz tartozó szállítási teljesítmény (Q – l/min és p – bar vagy H(m)) értékeket.

Vegyük példának a Q=15 l/min és a H=20m (Vo), azaz p=2 bar értékeket.

Ekkor lentről a második piros görbén vagyunk, és itt jelöljük ki a szivattyú munkapontját.

Nézzük meg az ehhez a munkaponthoz tartozó levegő igényt és levegőnyomást.

A levegőigényt a kékkel, szaggatottan jelzett görbe adja ki. Az ehhez a munkaponthoz tartozó görbe190 Nl/min. (N= normálállapotú levegő). A szükséges levegőnyomás pedig a görbe legmagasabb pontján lévő körben lévő szám, jelen esetben a 3-mas, azaz p=3 bar.

 

Kovács Marianna

Monojet Kft.


2014.08.18.
Fúvóka-alkalmazások levegő közegre
Az iparban majd’ minden gyárban rendelkezésre áll levegő, sok helyen pedig szükséges levegővel történő lefúvatás vagy éppen szárítás. A levegőfúvókák és légkések a PNR fúvóka palettájában egy külön – és egyre népesedő – csoportot képviselnek. Levegőfúvókák, légkések esetében nagyon fontos az univerzális, széles körben történő alkalmazhatóság, kis helyigény, egyszerű – átépítés nélküli vagy minimális átépítéssel járó – beépíthetőség, beszerelhetőség és természetesen emellett a minél kisebb levegő felhasználás (energiahatékonysági szempont), minél kisebb zajszint (munkavédelmi szempont) és adott nyomáson a minél nagyobb elérhető lefúvatóerő (hatékonysági szempont).

Cikk

Fúvóka-alkalmazások levegő közegre

 

 

Az iparban majd’ minden gyárban rendelkezésre áll levegő, sok helyen pedig szükséges levegővel történő lefúvatás vagy éppen szárítás.

A levegőfúvókák és légkések a PNR fúvóka palettájában egy külön – és egyre népesedő – csoportot képviselnek. Levegőfúvókák, légkések esetében nagyon fontos az univerzális, széles körben történő alkalmazhatóság, kis helyigény, egyszerű – átépítés nélküli vagy minimális átépítéssel járó – beépíthetőség, beszerelhetőség és természetesen emellett a minél kisebb levegő felhasználás (energiahatékonysági szempont), minél kisebb zajszint (munkavédelmi szempont) és adott nyomáson a minél nagyobb elérhető lefúvatóerő (hatékonysági szempont).

A levegőre alkalmazható fúvókák között sokáig egyeduralkodónak számított a többcsatornás, ún. fésűs levegőfúvóka, ennek műanyag (POM) vagy fém (AL vagy rozsdamentes) verziója. Ennél a típusnál fontos szempont, hogy a fúvókában terelő lamellák irányítják a levegő útját, nem alakul ki benne turbulencia, alacsony a zajszint és emellett magas a lefúvatóerő. A műanyag POM fésűs levegőfúvókák 5 bar nyomásig, míg az AL és rozsdamentes típusok 15 bar nyomásig alkalmazhatók.

Ennek oka, hogy a műanyag fésűs levegőfúvóka két félből van fröccsöntve, majd ezt a két felet összeragasztják. A fém kivitelek esetében pedig a két fél rögzítése csavarokkal történik.

Sokáig a fésűs fúvókák voltak a legnépszerűbb típusok. Azonban mikor hosszú vagy széles szakaszon szükséges lefúvatás vagy szárítás, akkor nem biztos, hogy most már ez a kivitel bizonyul a legolcsóbbnak. Ilyenkor ugyanis sok darab szükséges belőlük a minél jobb eredmény elérése érdekében, amely bizony magasabb bekerülési költséget eredményez. Emellett nagyon jól meg kell tervezni a fúvókák beszerelését, egymásutánját, egymástól mérhető beépítési távolságát és szórási magasságát, hogy tényleg egységes légfüggöny alakuljon ki. Nem beszélve azon esetekről, mikor a nagy szélességre még több soron is szükséges a fúvókák beszerelése, mert az alkalmazás jellege úgy kívánja meg. Ilyenkor bizony magasabb bekerülési költséggel szükséges számolni.

Szintén nem biztos, hogy a fésűs levegőfúvóka alkalmazása a legjobb, amikor a helyigény kicsi és nem engedhető meg, hogy a fúvóka vége kilógjon (pl. acélipari lemezalakító technológiák), mert könnyen elsodorhatja az alatta haladó célpont.

Mindezen esetek és még számos más eset is szükségessé teszi légkések (tulajdonképpen levegőre alkalmazható szórógerendák) használatát. A légkések összefüggő levegő függönyt hoznak létre kis beépítési helyigény, könnyű szerelhetőség, viszonylag alacsony levegő felhasználás és magas hatékonyság mellett. Többféle hosszúságban szállíthatók és természetesen többféle anyagminőségből. Működési elvük a Coanda effektus, amelynek következtében nem csak a kompresszor, hanem a környezet levegőjét is magával viszi a légkés és ezáltal megnöveli a hatást.

Idén nagyon népszerű termékünk a légkés, sok helyre ajánljuk, sok helyre szállítjuk és sok helyen sikerrel alkalmazzák.

Tipikus iparágak: élelmiszeripar, üdítőipar, acélipar, autóipar, gépipar

Kérje tanácsunkat, ajánlatunkat, ossza meg velünk alkalmazását!

Kiválasztásban, szaktanácsadásban is szívesen állunk a rendelkezésére!

 

Kovács Marianna

okl. mérnök-közgazdász2014.07.30.
A standard fúvókatípusoknál előforduló két legfontosabb menetszabvány
A fúvókatechnikában is nagyon fontos a menetszabványok felismerése és szereléskor a figyelembe vétele. A BSP menetek két fajtája, a BSPT és a BSPP a két leggyakrabban alkalmazott menettípus. Ritkán az NPT. Nagyon fontos azonban, hogy ezeket a meneteket megfelelően jelöljük és ismerjük a rájuk vonatkozó szabványt, mivel a fúvókák tökéletes felszerelése többek között ezáltal biztosítható. Erről írunk mostani bejegyzésünkben kicsit részletesebben.

Cikk

BSPT és BSPT menetek közötti különbség

A téma aktualitása miatt ezúttal a BSPT és BSPP menetes fúvókákról írnék.

Bizonyos fúvókák kúpos, más típusok pedig párhuzamos menettel rendelkeznek. A BSP menetes fúvókáknak két típusuk van:

- kúpos menetes fúvókák: BSPT (British Standard Pipe Taper)

- párhuzamos menetes fúvókák: BSPP (British Standard Pipe Parallel)

A BSPT menettel rendelkező fúvókák csatlakozását R-rel jelöljük a csatlakozás mérete előtt, pl. R 1/8, R ¼ stb. (R 1/16”-tól R 6”-ig).

Ez a menet tömítetten zár, tömítésre PTFE (Teflon) szalagot szoktak alkalmazni.

Az ide vonatkozó szabvány az MSZ EN 10226.

A BSPP menettel rendelkező fúvókák csatlakozását G-vel jelöljük a csatlakozás mérete előtt, pl. G 1/8, G ¼ (G 1/16-tól G 18-ig).

Ez a menet csőmenet menetben nem tömítő kötéssel, így általában tömítőgyűrűvel szerelik őket.

Az ide vonatkozó szabvány az MSZ EN ISO 228.

A BSP menetes fúvókák Whitworth menettel, azaz 55°-os menetszöggel rendelkeznek.

A Monojet PNR fúvóka palettájában a standard fúvókák közül a J típusú lapos sugár fúvóka, a D típusú axiális telekúp fúvóka minden esetben BSPT menettel rendelkezik.

Míg a menetes tartálymosó CIP fejek minden esetben BSPP menettel szerelhetők.

 

Kovács Marianna

okl. mérnök-közgazdász


2013.11.17.
Fúvókák cseppméretének fontossága
Egy fúvókarendszer tervezésénél nemcsak a megfelelő típus, térfogatáram, csőméret, szórásszög stb. helyes kiválasztása a fontos, hanem ugyanilyen fontos a helyes cseppméret kiválasztására való törekvés. Tulajdonképpen maga a helyes fúvókatípus kiválasztása is a szükséges cseppméret meghatározására vezethető vissza. A helyes cseppméret meghatározásánál kétféle szempontot szükséges mérlegelni. Első kérdésként felmerül ilyenkor, hogy felületi erőt kell kifejteni (pl. mosási hatékonyság eléréséhez) vagy pedig hőt kell elvonni, káros anyagot kell megkötni (más szóval abszorbálni) stb.

Cikk

Fúvókák cseppméretének fontossága

Egy fúvókarendszer tervezésénél nemcsak a megfelelő típus, térfogatáram, csőméret, szórásszög stb. helyes kiválasztása a fontos, hanem ugyanilyen fontos a helyes cseppméret kiválasztására való törekvés.

Tulajdonképpen maga a helyes fúvókatípus kiválasztása is a szükséges cseppméret meghatározására vezethető vissza.

A helyes cseppméret meghatározásánál kétféle szempontot szükséges mérlegelni. Első kérdésként felmerül ilyenkor, hogy felületi erőt kell kifejteni (pl. mosási hatékonyság eléréséhez) vagy pedig hőt kell elvonni, káros anyagot kell megkötni (más szóval abszorbálni) stb.

Amennyiben hőelvonáshoz, káros anyagok abszorpciójához keresünk fúvókát, úgy a minél finomabb cseppméret elérése a cél. A fúvóka típusát ezen belül meghatározza még maga az alkalmazás és természetesen a rendelkezésre álló műszaki háttérfeltételek. Amennyiben minden feltétel adott és a cél a lehető legfinomabb szemcseméret elérése, úgy a kétközeges fúvókák alkalmazása javasolt. Tipikus területe a folyamatos öntödékben található, amennyiben a megfelelő hűtési hatékonyság mellett cél a minél kevesebb üzemzavar elérése is. (A nagy cseppméret üzemzavart okozhat a folyamatos öntödékben, mivel a nagy csepp a felületre nagyobb erőt fejt ki, ezáltal pedig a buga belsejében lévő még meg nem szilárdult ömledék a felszínre törhet, amely üzemzavarhoz vezethet.)

Amennyiben cél a finom cseppméret, de mindezt pusztán nyomáselven szeretnénk elérni, úgy a helyes választás a kúppalást fúvóka (70-140 µm), esetleg a telekúp fúvóka (400-700 µm) alkalmazása.

A kettő közötti különbséget nem csak az eltérő cseppméret adja, hanem a lefedett terület is, illetve a lefedett terület minél egyenletesebben történő lefedése.

Amennyiben fő szempont a finom cseppméret, úgy a javasolt típus a kúppalást fúvóka, amennyiben viszont fontos a lefedett terület egyenletessége is, úgy kompromisszumos megoldásként a telekúp fúvóka alkalmazása javasolt.

Az egyenletes lefedettség növelhető olyan telekúp fúvókák alkalmazásával, ahol a közeg eloszlása téglalap alakot vesz fel.

Amennyiben célunk a minél nagyobb felületi erő kifejtése a felületre, úgy a nagyobb cseppméret elérése a cél, amely a lapos sugár és telekúp típusoknál valósulhat meg.

A kettő közötti választást már maga az alkalmazás dönti el és a mosás egyéb paraméterei.

A lapos sugár fúvókák esetében is szállítható téglalap alakú közegeloszlás, amelynek főleg az átfedések (átlappolások) kialakításánál van jelentősége.

 

Kovács Marianna

okl. mérnök-közgazdász2013.09.05.

Becsöngettek. Miért, volt kicsöngetés? Hangzik rögtön a jogos kérdés. Hát a Monojetnél nem volt ilyen. Szerencsére nem volt sok időnk pihenni és nyaralni. (Persze megoldottuk, nem volt ebből gond.) Végigdolgoztuk a nyarat, vevőkhöz utaztunk, külföldön voltunk, külföldi partnerek voltak nálunk, fúvókarendszert terveztünk, adtunk hozzá szivattyút is, tartályokat szereltünk fel kompletten, tartálypalástot hűtöttünk nemzeti olajipari vállalatunknál, robbanásveszélyes környezet biztonságát őriztük meg gyógyszergyárakban stb. Szóval volt mit tenni, de hát ezt szeretjük, ezért vagyunk itt, ezért lelkesedünk és dolgozunk szívből! A piac idén sem könnyű, keményen meg kell küzdeni minden üzletért, lépésért, de éppen ettől szép a dolog. Nem is csak maga az eredmény a szép, hanem az oda vezető út is! Ezen a téren is, termék téren is és egyáltalán a teljes cégünkben gondolkodva is rengeteg ötletünk, megvalósításra váró tervünk van. Ez óriási motivációt jelent számunkra és ellát minket energiával az őszi szezonra is! Fejlődni mindig van hova céges szinten és személyi-emberi szinten is. Jó érzés egy céggel együtt alakulni, fejlődni!

Cikk

Elkezdődik az ősz, becsöngettek…a piacon is! Smile

Becsöngettek. Miért, volt kicsöngetés? Hangzik rögtön a jogos kérdés. Hát a Monojetnél nem volt ilyen. Szerencsére nem volt sok időnk pihenni és nyaralni. (Persze megoldottuk, nem volt ebből gond.) Wink

Végigdolgoztuk a nyarat, vevőkhöz utaztunk, külföldön voltunk, külföldi partnerek voltak nálunk, fúvókarendszert terveztünk, adtunk hozzá szivattyút is, tartályokat szereltünk fel kompletten, tartálypalástot hűtöttünk nemzeti olajipari vállalatunknál, robbanásveszélyes környezet biztonságát őriztük meg gyógyszergyárakban stb. Szóval volt mit tenni, de hát ezt szeretjük, ezért vagyunk itt, ezért lelkesedünk és dolgozunk szívből!

Alapvetően van egy stabil, igen erős lábakon álló termékpalettánk és beszállítói körünk, akikre bármikor és feltétel nélkül hagyatkozhatunk és támaszkodhatunk. De érdekes módon mindig jönnek új lehetőségek, amelyet maga a piac küldi és üzeni felénk. Ez egy fajta elismerés, hiszen Partnereink visszajárnak hozzánk, megbíznak bennünk, sőt, ha olyan terméket tudunk kínálni, amelyet ők maguk is használnak, bizalommal fordulnak hozzánk.

Ez egy nagy elismerés, egyben persze mércét állít elénk és felelősséget ró ránk. Hiszen a kialakított színvonalat tartani, sőt emelni szükséges.

A piac idén sem könnyű, keményen meg kell küzdeni minden üzletért, lépésért, de éppen ettől szép a dolog. Nem is csak maga az eredmény a szép, hanem az oda vezető út is!

Azt mindenképpen látni kell, hogy a piac és értékesítési eszközök jelentősen átalakultak az elmúlt évek alatt, sőt, folyamatosan alakulnak át. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a profi honlapokat és a mögé tett keresőoptimalizálást (SEO). Sok ipari cég itt még nagyon jelentős tartalékokkal rendelkezik. Bizonyára mi is, ezért igyekszünk ezt a kihasználatlan tartalékot mindig csökkenteni. (Nem ezzel a cikkel, mert kulcsszó alig szerepel benne. Smile)

Ezen a téren is, termék téren is és egyáltalán a teljes cégünkben gondolkodva is rengeteg ötletünk, megvalósításra váró tervünk van. Ez óriási motivációt jelent számunkra és ellát minket energiával az őszi szezonra is!

Fejlődni mindig van hova céges szinten és személyi-emberi szinten is.

Jó érzés egy céggel együtt alakulni, fejlődni!

 

Kovács Marianna

okl. mérnök-közgazdász


2013.08.09.
Még egy lazítás a szeptemberben kezdődő év végi hajrá előtt
Augusztus második teljes hetéhez érkezve még mindenki élvezheti a nyarat, a pihenést, elmehet szabadságra, feltöltődhet, majd szeptemberben újra indul a verkli, az ősz, kezdetét veszi az év végi hajtás. Összegezve cégünk, a Monojet Kft. első bő félévét, elmondhatjuk, hogy sikerült minden várakozásunkat felülmúlni. Kibővült csapatunkban mindenki megtalálta a helyét, elfoglalta pozícióját, feladatkörét. Termékkörünkben az eddigi ismert és stabil, megbízható beszállítóinké és termékeink mellé sikerült új termékeket is felvenni palettánkba, ezzel új piaci szegmenseket bevonva portfóliónkba. Elsődleges célunk azonban természetesen nem lehet más, mint Partnereink, Vevőink elégedettsége, hiszen cégünk gyarapodása csak ennek birtokában tud bármikor is megvalósulni. Kellemes nyarat kívánunk minden kedves Partnerünknek!

Cikk


Még egy lazítás a szeptemberben kezdődő év végi hajrá előtt

Így látjuk az első félévet

Augusztus második teljes hetéhez érkezve még mindenki élvezheti a nyarat, a pihenést, elmehet szabadságra, feltöltődhet, majd szeptemberben újra indul a verkli, az ősz, kezdetét veszi az év végi hajtás.

Összegezve cégünk, a Monojet Kft. első bő félévét, elmondhatjuk, hogy sikerült minden várakozásunkat felülmúlni. Kibővült csapatunkban mindenki megtalálta a helyét, elfoglalta pozícióját, feladatkörét. Termékkörünkben az eddigi ismert és stabil, megbízható beszállítóinké és termékeink mellé sikerült új termékeket is felvenni palettánkba, ezzel új piaci szegmenseket bevonva portfóliónkba.

Természetesen két fő értékesítési vonalunk továbbra is a fúvókatechnika és robbanás-biztos eszközök, melyben a PNR Italia fúvókáit és az Ecom Instruments GmbH robbanásbiztos eszközeit képviseljük. Emellett azonban fúvóka területén más gyártókkal is komoly partnerkapcsolatokat építettünk ki, így speciális levegőfúvóka igényeket és tartálypalást hűtő fúvóka igényeket is ki tudunk szolgálni. Tartálypalásthűtő fúvókáink ÉMI engedéllyel rendelkeznek, így minden olaj- és gázipari követelménynek megfelelnek!

A fő irányvonalak mellett termékpalettánk kibővült szivattyúkkal (pneumatikus szivattyúk, vegyszerszállító centrfifugál szivattyúk, magas nyomású szivattyúk), illetve a tartályprogramunk szerves részeként kémlelő armatúrákkal és tartálybilincsekkel, továbbá a fluidtechnikai programunkba illeszkedő fémkompenzátorokkal.

Az év első fele a vártnál jóval jobban sikerült számunkra, habár korántsem mondhatjuk, hogy a gazdaság szárnyal és a piac a csúcson pörög. Ennek ellenére már most biztos, hogy a forgalmunk jóval meghaladja az elmúlt évek forgalmi értékeit.

Fontos számunkra, hogy eredményeinket, ezek okait mindig mérjük, elemezzük, majd visszacsatoljunk, hiszen csak így tudunk fejlődni.

Sikereink okának az alábbi tényezőket tartjuk:

-          kimagaslóan jó ár-érték arányú termékeket és hozzá kapcsolódóan szolgáltatást nyújtunk Partnereinknek (az egyik legjobb piaci árszínvonal megbízható kiszolgálás mellett)

-          nagyon gyorsan reagálunk minden ajánlatkérésre és igényre

-          az esetek 98%-ában pontosan szállítunk

-          nagy figyelmet szentelünk a szakmai (műszaki-gazdasági) háttérnek és szolgáltatásnak

-          az ipari cégek közül szinte elsőként hoztuk be az ipari piaci szegmensbe a marketinget, az új marketing eszközöket és nem utolsósorban a SEO-t

-          folyamatosan fejlesztjük marketing eszköztárunkat, elérési csatornáinkat, honlapunkat

-          ezek mellett azonban törekszünk intenzív, személyes partneri kapcsolatokat ápolni

-          szakmailag képezzük magunkat, felkészültek és nyitottak vagyunk a változásokra

Az év második fele természetesen további és folyamatos kihívást tartogat számunkra, hiszen a fent leírt és az első fél évben elért piaci részesedést teljes mértékben szeretnénk megtartani és növelni, illetve új termékeinkkel folyamatosan szeretnénk fejlődni.

Természetesen továbbra is vannak új ötleteink, új termék- és szolgáltatás elképzeléseink, amelyeket több lépcsőben, lépésről-lépésre igyekszünk megvalósítani.

Magyarországon a hazai érdekeltségű KKV-k csak kis része 20-30%-ka terjeszkedik külföldre. Hosszú távon cégünk stratégiai elképzelései közé tartozik a külföldi piacokon történő mind aktívabb részvétel is, hiszen ez egy cég stabilitását hosszú távon jelentősen növeli.

A fent felsorolt célok hosszú távú terveket és stratégiai elképzeléseket feltételeznek és jelentenek. Mindezt lépésről-lépésre, folyamatosan fejlődve szeretnénk megvalósítani.

Elsődleges célunk azonban természetesen nem lehet más, mint Partnereink, Vevőink elégedettsége, hiszen cégünk gyarapodása csak ennek birtokában tud bármikor is megvalósulni.

Kellemes nyarat kívánunk minden kedves Partnerünknek!


Kovács Marianna

Monojet Kft.


2013.07.23.
Végre itt a nyár! Hőség ellen hűsítő fúvóka
Végre eljött az igazi nyár és indul a fúvóka szezon. A hőség remek ellenszere az országszerte felállított hűsítő, párásító fúvóka kapu. Nemcsak az utcákon találkozhatunk ezekkel a hűsítő lapossugár fúvókákkal, hanem a strandokon is, ahol a kisgyermekek kedvenc játéka ez a fúvókákkal felszerelt kis kapu.

Cikk

Hőség ellen hűsítő fúvóka

Végre eljött az igazi nyár és indul a fúvóka szezon. A hőség remek ellenszere az országszerte felállított hűsítő, párásító fúvóka kapu. Nemcsak az utcákon találkozhatunk ezekkel a hűsítő lapossugár fúvókákkal, hanem a strandokon is, ahol a kisgyermekek kedvenc játéka ez a fúvókákkal felszerelt kis kapu. A fúvókák finom porlasztásának köszönhetően kellemes vízpermetet szór és közben elvonja a hőt. Ha kedvet kapott, otthon is felállíthatja saját hűsítő fúvóka kapuját. Kérje segítségünket, mi kiválasztjuk a megfelelő fúvóka típust.

Kellemes nyarat, jó hűsölést kívánunk!


2013.06.10.
Monojet szivattyútechnika - levegőműködtetésű membránszivattyúk
Az Argal széles termékpalettával rendelkezik a levegőműködtetésű szivattyúk területén is, így egészen a legkisebb ¼”-os mérettől a 2”-os méretig ki tudjuk szolgálni vevőinket. Az anyagkombinációk is szintén széles választási lehetőséget kínálnak az adott közegnek és alkalmazásnak megfelelően. Így kezdve az üvegszál erősítésű PP és PVDF háztól, az AL háztó egészen a rozsdamentes és saválló anyagminőségig minden megtalálható palettánkban, ahogy az elasztomerek területén is. 20.000 mPas viszkozitásig tudunk közeget szállítani pneumatikus membránszivattyúval. Szivattyúink alap kivitelben ATEX Zóna 2 kivitelnek felelnek meg, míg konduktív kivitelben Zóna 1-es alkalmazások számára is megfelelő.

Cikk

Argal pneumatikus membránszivattyúk

Folyamatosan figyeljük az újonnan kínálkozó piaci lehetőségeket és nyitottak vagyunk beszállítói körül bővítésére, amennyiben a termék kapcsolódik meglévő palettánkhoz.

Júniustól cégünk képviseli az Argal típusú pneumatikus membránszivattyúkat Magyarországon.

Az Argal széles termékpalettával rendelkezik a levegőműködtetésű szivattyúk területén is, így egészen a legkisebb ¼”-os mérettől a 2”-os méretig ki tudjuk szolgálni vevőinket. Az anyagkombinációk is szintén széles választási lehetőséget kínálnak az adott közegnek és alkalmazásnak megfelelően. Így kezdve az üvegszál erősítésű PP és PVDF háztól, az AL háztó egészen a rozsdamentes és saválló anyagminőségig minden megtalálható palettánkban, ahogy az elasztomerek területén is.

½”-os mérettől kezdődően kétféle kivitel szállítható: normál vagy ún. progresszív kivitel. Utóbbi abban különbözik a standard pneumatikus membránszivattyútól, hogy van benne egy beépített levegőszabályzó egység. Ennek segítségével magasabb viszkozitású közeg szállítása esetén is úgy tudjuk beállítani a levegő mennyiségét, hogy az a legminimálisabb legyen.

20.000 mPas viszkozitásig tudunk közeget szállítani pneumatikus membránszivattyúval. Szivattyúink alap kivitelben ATEX Zóna 2 kivitelnek felelnek meg, míg konduktív kivitelben Zóna 1-es alkalmazások számára is megfelelő.

Kérje ajánlatunkat, szakmai tanácsunkat!

 

Kovács Marianna

okl. közgazdász és gépészmérnök


2013.05.03.
MOL kiállítás az Ex Biztonságtechnika üzletágunkkal Százhalombattán a Dunai Finomítóban!
2013. május 10-én a MOL az EBK napok keretében beszállítói számára lehetőséget kínál termékei kiállításra, bemutatására, vagy akár kipróbálására is. Cégünk Ex Biztonságtechnika (extechnika) üzletága természetesen képviselteti magát az eseményen! Gyártónk, az Ecom Instruments GmbH most is maximális támogatásban részesít minket, hiszen minden eszközből rendelkezésünkre bocsátott bemutató darabokat, amelyet a helyszíen kipróbálhatók, kézbe foghatók és tesztelhetők is!

Cikk

2013. május 10-én a MOL az EBK napok keretében beszállítói számára lehetőséget kínál termékei kiállításra, bemutatására, vagy akár kipróbálására is.

Cégünk Ex Biztonságtechnika (extechnika) üzletága természetesen képviselteti magát az eseményen!

Gyártónk, az Ecom Instruments GmbH támogatása, mint mindig most is maximális, hiszen minden fő robbanás-biztos eszközt rendelkezésünkre bocsátott. A helyszínen megtekinthetők, kézbe vehetők és kipróbálhatók eszközeink, így az új Ex-Handy 07 Zóna 1/21 telefon is, amelyre 3 (!!!) éves garanciát adunk!

Ugyanígy az új Zóna 1/21 alkalmazhatóságú Intermec alapú i.roc CI70 PDA, vagy akár az új SHL350-Ex Zóna 0/20 kézi reflektor, illetve az új Lite-Ex PL10H Zóna 0/20 fejlámpa is. Természetesen még sok minden más eszköz is kiállításra kerül.

Látogatóink próbára teheti tudásukat is, hiszen egy 10 kérdésből álló kvízt tölthetnek ki és a helyes kitöltők nyerhetnek is!

Monojet – Ex Biztonságtechnika üzletág

Safety is our mission!


2013.03.14.
A héten a PNR-nél jártunk stratégiai kérdések megvitatása ügyében.
Villámlátogatás keretében hétfőn a PNR-nél járt és tárgyalt csapatunk. Mire hazaértünk, majdnem 24 órája voltunk talpon. De megérte a fárasztó napot, mivel nagyon fontos kérdéseket kellett gyártónkkal átbeszélni és megvitatni. Cégünk mindig igyekszik az új lehetőségekre felfigyelni és megragadni azokat, nem volt ez másképp most sem. Ha már ott jártunk természetesen nem hagyhattuk ki a géppark megnézését és üzemi körutat, és természetesen a finom ételeket sem. :-)

Cikk

Villámlátogatás keretében hétfőn a PNR-nél járt és tárgyalt csapatunk. A gép hajnalban 6-kor szállt fel és éjjel fél 1-kor szállt le ismét Magyarországon. Mire hazaértünk, majdnem 24 órája voltunk talpon. De megérte a fárasztó napot, mivel nagyon fontos kérdéseket kellett gyártónkkal átbeszélni és megvitatni. Cégünk mindig igyekszik az új lehetőségekre felfigyelni és megragadni azokat, nem volt ez másképp most sem. A tárgyalás és megbeszélés prezentációkkal indult, csapatunk "beszédes része" (két fő :-)) tartott prezentációkat, majd következett a megbeszélés komoly része.

Ha már ott jártunk természetesen nem hagyhattuk ki a géppark megnézését és üzemi körutat, így láthattuk a lézer vágókat, a sok Fanuc vezérelte CNC gépet, megmunkáló központokat stb. Nagy élmény volt, mind mindig egy mérnök számára!

Az ebédszünetben nem maradt el az olasz konyha megízlelése, így pizzát, tésztát, mindenféle édességet és kávét is kaptunk. :-)

Nem sokára folytatás következik. Mindent megteszünk, hogy ez is pozitív eredménnyel záruljon és kedvező hírekről tudjunk ismét beszámolni.


2013.02.14.
Párásító berendezés és szivattyú beiskolázás és tapasztalatcsere
Az elmúlt héten megtartottuk idei első találkozónkat az osztrák AkiTech GmbH-val. A két dinamikus és feltörekvő cég értékes tapasztalatokat cserélt a tevékenységükben érintett ipari piacok kapcsán, a műszaki- és kereskedelmi szakemberek szakmai konzultációt folytattak.

Cikk

Az elmúlt héten megtartottuk idei első találkozónkat az osztrák AkiTech GmbH-val. A két dinamikus és feltörekvő cég értékes tapasztalatokat cserélt a tevékenységükben érintett ipari piacok kapcsán, a műszaki- és kereskedelmi szakemberek szakmai konzultációt folytattak.

Mindkét cégben fiatal és agilis kollégák tevékenykednek, folyamatosan új célokat és szakmai fejlődést kitűzve maguk elé, céljuk a folyamatos tanulás és szakmai fejlődés annak érdekében, hogy saját piacukat, vevőiket, partnereiket mindig magasabb színvonalon tudják kiszolgálni. Kis cégekről lévén szó fontos szempontként kiemelhetjük a gyorsaságot, rugalmasságot, és a változásokra, piaci igényekre való szinte azonnali reagálást.

Ez abban is megnyilvánul, hogy a beérkező ajánlatokra – amennyiben nem projektről, különlegesen nagy mennyiségről és egyedi kivitelről van szó – még aznap reagálnak, gyorsan szállítanak, és ami manapság nagyon fontos, árban igen rugalmasak!

A fárasztó napi szakmai programot követően természetesen nem hiányozhattak a magyaros konyha ételei sem, így az estét a résztvevők egy igazi hazai ízeket felvonultató vacsorával zárták. Smile


2013.01.27.
Nagy lendülettel vágtunk neki a 2013-mas évnek Romániában is!
Megtartottuk idei első találkozónkat romániai képviseletünkkel, amely egyben egy tréning is volt számukra. Az idei évben megerősített csapattal vágunk neki Romániában is a fúvókatechnika piacnak. Képviseletünk fluidtechnikában jártas, tapasztalt kollégákkal bővült, ezáltal szép reményeink vannak a 2013-mas évet illetően. Itthonról minden támogatást megadunk partnerünknek, hogy a legjobb eredményt tudjuk év végén felmutatni. Legyen az kereskedelmi vagy műszaki jellegű kérdés, ott állunk mögöttük és a román piac mögött.

Cikk

Kétnapos tréninget szerveztünk romániai partnercégünknek fúvókatechnika témakörben. Idei célunk az, hogy megduplázzuk tavalyi forgalmunkat és mindenek előtt stabil vevői bázist építünk ki Romániában is.

A kétnapos tréning során átvettük a fúvókatechnika műszaki hátterét és bemutattuk annak komplex vízhidraulika rendszerbe történő illeszkedését, a főbb alkalmazási területeket és paramétereket, kitértünk az egyes iparágak sajátosságaira, és kielemeztük versenytársainkkal szembeni lehetséges előnyeinket.

A találkozó és tanulás jó hangulatban telt, azt lehet mondani, hogy megfelelő kombinációját alakítottok ki kollégáink által a német és olasz mentalitásnak. Ezen a téren is törekszünk az egyensúly kialakítására.

Románia óriási ország egy igen szép és kecsegtető potenciállal, amelyet igyeksünk minél előbb kiaknázni és lépésről-lépésre haladva közelíteni céljaink felé.

A magyarországi Monojet mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a megfelelő támogatást határon túli partnerünk számára. Fontosnak tartjuk, hogy minőségi és magas színvonalú műszaki tanácsadást adjunk Partnereinknek, és minden téren élvezzék támogatásunkat, legyen az kereskedelmi vagy pedig műszaki kérdés.

Természetesen a fárasztó nappali szakmai program után mindannyiunknak jól esett a magyaros étteremben felszolgált vacsora. :-)

 


2013.01.03.

Mindenki számára megtaláljuk a megfelelő fúvókát! Összesen 24 év fúvókatechnika tapasztalattal a hátunk mögött mindig törekszünk az adott alkalmazásra leginkább megfelelő fúvóka kiválasztására!

Cikk

Mindenki számára megtaláljuk a megfelelő fúvókát!

Legyen a kedvenc szín sárga, kék, piros vagy akár zöld, mi mindenki számára megtaláljuk a megfelelő színű fúvókát! Smile

Ez persze csak vicc volt, hogy kis színt vigyünk a hajtós hétköznapokba.

Mindenki számára megtaláljuk a megfelelő fúvókát, minden alkalmazásra megoldást kínálunk. Legyen az egy egyedi feladat, legyen szó tervezésről, fúvóka katalógusból történő kiválasztásáról, vevővel történő helyszíni műszaki egyeztetésről, egy komplett rendszer felépítésérő vagy szakmai tanácsadásról, nálunk jó helyen jár!

Összesen 24 év fúvókatechnika tapasztalattal a hátunk mögött mindig törekszünk az adott alkalmazásra leginkább megfelelő fúvóka kiválasztására!

Fúvóka termékpalettánk mellett termékpalettánk szerves részét képezik a robbanás-biztos mobil karbantartási eszközök is, amelyet speciálisan az olajipar, gázipar, gyógyszeripar és vegyipar számára kínáljuk, illetve olyan helyekre, ahol robbanás veszélye áll fenn! Minden készülékünkre 2 éves garanciát vállalunk, a telefonkora 3 éves garanciát!

Minden igényre legkésőbb 24 órán belül reagálunk vagy ajánlatot adunk! (fúvóka, robbanás-biztosság)

www.monojet.hu és www.extechnika.hu

 2013.01.03.
Az új évben elindítjuk műszaki hírlevelünket!
Az új év másik újdonsága, hogy elindul a Monojet hírlevél, amely mindig valamilyen műszaki újdonságot, háttér információt, tudnivalót vagy műszaki érdekességet tartalmaz. Hírleveleink tematika szerint két téma köré épülnek fel. Az egyik a fluidtechnika, a másik pedig a robbanás-biztossági alkalmazások. Így minden Partnerünk és Látogatónk az iparágának és érdeklődésének megfelelő hírlevélre iratkozhat fel.

Cikk

Az új év második újdonsága, hogy elindul a Monojet hírlevél, amely mindig valamilyen műszaki újdonságot, háttér információt, tudnivalót vagy műszaki érdekességet dolgoz fel. A hírleveleink nem csak az ipari (acélipari, környezetvédelmi) fúvóka- és porlasztástechnika témakörét ölelik fel, igyekszünk komplex információt nyújtani Partnereinknek. Ezáltal a fúvóka mellett kitérünk a vízhidraulika rendszer többi elemére is, mint pl. szivattyúválasztás fúvókákhoz, megfelelő szűrés kiválasztása, csőrendszer méretezése, a teljes fúvókarendszer összeállítása, tervezése vagy akár a fúvókatechnikában felhasznált szerkezeti anyagok bemutatása.

Mivel cégünk a PNR ipari precíziós fúvókák melletti másik fő terméke, az Ecom Instruments robbanás-biztos, a piacon 25 éve jelenlévő és magának elismerő helyet kivívó termékeit is képviseli, szabályos időközönként elvisszük olvasóinkat a robbanás-biztos termékek (Ex) világába is.

Nem az a célunk, hogy megunjanak minket olvasóink, épp ellenkezőleg!

Minden egyes Olvasónk, Partnerünk saját maga választhatja ki, hogy milyen gyakran szeretné megkapni hírleveleinket, illetve téma szerint is lehet választani majd. (fúvóka- és fluidtechnika, robbanás-biztosság)

Addig is kövessen minket honlapjainkon, ahol naprakész tartalommal várjuk Önöket:

www.monojet.hu és www.extechnika.hu

 

 


2013.01.02.
Új irodába költözött cégünk, az első önálló irodájába!
Új irodával bővültünk, így most már Kecskeméten is elérhetőek vagyunk. Az új évet is már itt kezdtük meg. A munkálatok, a rendezkedés és berendezkedés az ünnepek alatt is zajlott, amelynek eredményeként az első munkanapunkon az új évet már új irodábankban köszönthettük. Saját munkánkként, igazán sajátunkként tekintünk a két helyiségből álló Monojet irodára, ahol az új évet nagy célokkal és főként lelkesedéssel kezdtük el.

Cikk

Cégünk az új évet már az új irodájában nyitotta meg az első munkanappal kezdődően. Az új iroda egyben bővülést is jelent cégünk számára, hiszen így már Kecskeméten is elérhetőek vagyunk!

A munkálatok karácsony előtt elkezdődtek és a két ünnep között is zajlottak. Az ünnepek – és a festés-mázolás, parkettázás – alatt még sokszor elég felforgatott volt minden, mígnem a festés végeztével, a parketta helyére kerülésével, a bútorok összeszerelésével és végül a pakolással, rendezkedéssel szinte minden a helyére került.

A kiegészítők és díszítő elemek felszerelése még ugyan folyamatban van, ám lelkes kis csapatunk az első munkanapon büszkén és örömmel már birtokba vette második otthonát. :-)

Innen vágunk neki nagy reményekkel, célokkal, sok ötlettel és ami a legfontosabb, még nagyobb lelkesedéssel az új évnek, hogy meglévő és leendő Partnereinket minél magasabb szinten szolgálhassuk ki!


2012.06.22.
Acélipari fúvókákkal állítottunk ki Bukarestben
Idén először került megrendezésre Romániában az a szakkiállítás, amely az acél- és alumíniumgyártás résztvevőinek szólt. Természetesen éltünk a lehetőséggel és román képviseletünk szervezésében bemutattuk a PNR ipari fúvóka kínálatát a szakmának.

Cikk

ACÉLIPARI FÚVÓKÁINKKAL ÁLLÍTOTTUNK KI BUKARESTBEN

Idén először került megrendezésre Romániában az a szakkiállítás, amely az acél- és alumíniumgyártás résztvevőinek szólt. Természetesen éltünk a lehetőséggel és román képviseletünk szervezésében bemutattuk a PNR ipari fúvóka kínálatát a szakmának. Az acél- és alumíniumgyártás folyamatában számtalan alkalmazásra kínálunk megoldást, mint pl. revétlenítő fúvóka, hengerhűtő fúvóka, pácoló fúvókák, folyamatos öntödei hűtés pneumatikus fúvókával vagy alumínium profilok hűtése kúppalást fúvókával.

A kiállítás sikeres volt, hiszen az iparág legnagyobb gyártóival találkozhattunk, az egyik román acélműben pedig már folyik a PNR fúvókák tesztelése.

További információkért itt letöltheti acélipari szakkatalógusunkat.2012.03.08.
Álláslehetőségek a Monojetnél
MŰSZAKI MENEDZSER/MÉRNÖK ÜZLETKÖTŐ GYAKORNOKOT VAGY PÁLYAKEZDŐT KERESÜNK! Ha szeretnéd tudni, mi az a revétlenítő fúvóka, milyen alkalmazásokra használjuk a lapossugár fúvókát, mire való a tűsugár vagy éppen telekúp fúvóka, akkor itt a helyed! Nálunk mindent megtanulhatsz az ipari precíziós fúvókákról és a fúvókák alkalmazási területeiről.

Cikk

MŰSZAKI MENEDZSER/MÉRNÖK ÜZLETKÖTŐ GYAKORNOKOT VAGY PÁLYAKEZDŐT KERESÜNK!

Olyan, elsősorban kereskedői szemléletű mérnökök (műszaki menedzser/mérnök üzletkötő) jelentkezését várjuk, akik szakmai gyakorlatukat cégünknél töltenék el vagy olyan pályakezdőkét, akik szeretnének elhelyezkedni. 

Ha szeretnéd tudni, mi az a revétlenítő fúvóka, milyen alkalmazásokra használjuk a lapossugár fúvókát, mire való a tűsugár vagy éppen telekúp fúvóka, akkor itt a helyed! Nálunk mindent megtanulhatsz az ipari precíziós fúvókákról és a fúvókák alkalmazási területeiről. A műszaki feladatok mellett a kereskedelmi, menedzseri munkába is beletanulhatsz.

Részletekért írj a kapcsolat@monojet.hu címre.


2012.02.14.
Egyre több látogató és kattintás a PNR ipari precíziós fúvókák honlapján
Egyre több látogatót üdvözölhetünk honlapunkon, a keresőben egyre jobb helyezéseket érünk el: pl. a kúppalást fúvóka, telekúp fúvóka, lapossugár fúvóka, levegő fúvóka, tartálymosó fúvóka kulcsszavakra az organikus találati lista első oldalán jelenünk meg.

Cikk

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több látogatót üdvözölhetünk honlapunkon: január hónapban  több, mint 300 látogatást regisztráltunk a www.monojet.hu oldalon. Az új látogatásokat tekintve Budapest vezet, a legtöbb visszatérő látogatót pedig Kecskemétről regisztráltuk. Bizonyára a sok kattintásnak is köszönhető, hogy a keresőben egyre jobb helyezéseket érünk el: pl. a kúppalást fúvóka, telekúp fúvóka, lapossugár fúvóka, levegő fúvóka, tartálymosó fúvóka kulcsszavakra az organikus találati lista első oldalán jelenünk meg.

Köszönjük az eddigi kattintásokat és reméljük, a jövőben még többen látogatnak el weboldalunkra! Igyekszünk ezt igényes, releváns tartalommal meghálálni.

PNR IPARI PRECÍZIÓS FÚVÓKÁK - CSAK EGY KATTINTÁS!


2012.01.24.
Tartálymosó fúvókák és CIP fejek tartályok belső mosására
Nézze meg a Monojet tartálymosó fúvókát működés közben, töltse le kisfilmünket! Teszteltük a két tengelyes tartálymosó fúvóka fejet, amely 5-170 m3-es tartályok belső tisztítására alkalmas. A fúvóka egy függőleges és egy vízszintes tengely körül is forog, így egy meghatározott axiális fordulatszám után a tartály falának minden egyes pontját éri a sugár, azaz a mosófolyadék.

Cikk

Teszteltük a két tengelyes tartálymosó fúvóka fejet, amely 5-170 m3-es tartályok belső tisztítására alkalmas. A fúvóka egy függőleges és egy vízszintes tengely körül is forog, így egy meghatározott axiális fordulatszám után a tartály falának minden egyes pontját éri a sugár, azaz a mosófolyadék. Ezt a típusú tartálymosó fúvókát kimondottan ajánljuk olyan tartályok tisztítására, ahol a tartály belsejében beépített alkatrészek vannak, pl. keverőlapát. Kérje a fúvóka műszaki adatlapját vagy tartálytisztító fúvókáinkat bemutató katalógusunkat. Igény szerint minta fúvókát is adunk Önnek, forduljon hozzánk bizalommal.

A tesztelésről készített kisfilmet itt megnézheti.


2012.01.02.
Mit hoz a 2012-es év a fúvóka piacon?
2012. a fúvóka éve, a Monojet éve lesz! A Monojet Kft. 2012-ben is azon fog dolgozni, hogy növelje a fúvóka piacon szerzett részedesését Magyarországon és Romániában, Szerbiában egyaránt. Nagyon nagy terveink vannak a fúvókákkal...

Cikk

Reméljük, mindenki lassan kipiheni az év végi "fáradalmakat" és újult erővel lát neki a munkának. A Monojet Kft. 2012-ben is azon fog dolgozni, hogy növelje a fúvóka piacon szerzett részedesését Magyarországon és Romániában, Szerbiában egyaránt. Nagyon nagy terveink vannak a fúvókákkal, szeretnénk ha minőségi, megbízható termékeink egyre több ügyfélhez jutnának el. Nem ijedünk meg a 2012-es vészjósló gazdasági előrejelzésektől sem, hiszen a cég 2008 év végén indult, a válsággal egy időben. Ennek ellenére nagyon szép eredményeket értünk el a fúvóka piacon, évről évre több PNR fúvóka "épül be" a magyar és román iparba.


2011.12.06.
Minden, ami a fúvóka választásnál fontos lehet
Ezzel a fúvókákról szóló mérnöki kézikönyvvel szeretnénk segíteni jelenlegi és leendő ügyfeleink munkáját. A kézikönyvben minden olyan adat, képlet, leírás megtalálható, amire a fúvóka választás és tervezés során szükségünk lehet: fúvóka működési elve és szóráképek (telekúp fúvóka, lapossugár fúvóka, kúppalást fúvóka, stb.) ...

Cikk

Ezzel a fúvókákról szóló mérnöki kézikönyvvel szeretnénk segíteni jelenlegi és leendő ügyfeleink munkáját. A kézikönyvben minden olyan adat, képlet, leírás megtalálható, amire a fúvóka választás és tervezés során szükségünk lehet: általános információk (mértékegységek, átváltási táblázatok), fúvóka működési elve és szóráképek (telekúp fúvóka, lapossugár fúvóka, kúppalást fúvóka, stb.), fúvóka cikkszámozási rendszer, fúvóka cseppméret és cseppeloszlás,  fúvóka térfogatáram és kilépési szög, közeg sűrűségének és viszkozitásának hatásai a fúvókára, impakt erő, fúvóka anyagválaszték, anyagállósági táblázat.

A fúvóka kézikönyv innen letölthető.


2011.11.14.
Jövőre a szerb fúvókapiac is megnyílik a Monojet előtt
Szeretnénk, ha egyre több balkáni országban jelen lenne a Monojet a PNR fúvókákkal, hiszen szomszédos országaink fúvóka piaca hatalmas kiaknázatlan lehetőséget rejt magában.

Cikk

Szeretnénk, ha egyre több balkáni országban jelen lenne a Monojet a PNR ipari precíziós fúvókákkal, hiszen szomszédos országaink fúvóka piaca hatalmas kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. Jövő héten Szerbiába utazunk, ahol új stratégiai partnerünkkel tárgyalunk a PNR fúvókák szerb piacon való megjelenéséről. A jövő év így igen mozgalmasnak ígérkezik!!


2011.11.07.
FLOWTECH MEETING 2011 - Fúvóka képviseletek nemzetközi találkozója
Idén szeptemberben is részt vettünk a PNR fúvókagyártó cég szokásos éves szakmai konferenciáján, ahová a világ számos országából érkeztek fúvóka képviseletek és disztribútorok.

Cikk

Idén szeptemberben is részt vettünk a PNR fúvókagyártó cég szokásos éves szakmai konferenciáján, ahová a világ számos országából érkeztek fúvóka képviseletek és disztribútorok, pl. Mexikóból, USA-ból, Brazíliából, Dániából vagy éppen Oroszországból A találkozó amellett, hogy bemutatja a PNR legújabb fúvókatechnikai fejlesztéseit és vázolja a cégcsoport jövőbeli célkitűzéseit, lehetőséget biztosít a különböző fúvóka képviseletek szakmai és üzleti tapasztalatcseréjére, együttműködésére. A részvétel elengedhetetlen azon cégek vezetői, mérnökei és üzletkötői számára, akik a PNR fúvókákat képviselik, forgalmazzák az adott országban.

A 3 napos találkozó során a szakmai tartalmakon túl ismét ízelítőt kaphattunk a híres olasz vendégszeretetből, így esténként remek társaságban élvezhettük az autentikus olasz konyha finomabbnál finomabb remekműveit, a pizzát, pastát és az elmaradhatatlan grappát.

Jövőre ugyanitt! :-)

 


2011.11.05.
Monojet ipari fúvókák Romániában
Monojet ipari fúvókák már Romániában is: büszkén tudatjuk, hogy elindult cégünk román weboldala

Cikk

Cégünk folyamatos növekedésének újabb mérföldköveként elindítottuk román nyelvű weboldalunkat. A weboldalt, amely egyelőre alapvető információkkal szolgál tevékenységünkről és a különböző fúvóka típusokról, fúvóka alkalmazásokról, hamarosan magyar honlapunkkal megegyező részletességű, tartalomdús webhely váltja majd fel. A weboldal címe: www.monojet.ro