FÚVÓKALÁNDZSÁK, GERENDÁK

Számos alkalmazásnál előfordulhat, hogy nem pusztán fúvóka vagy fúvókák vagy egyszerű fúvókasorok szükségesek, hanem ún. szórógerendák, fúvókalándzsák.

 

Fúvókalándzsák

A fúvókalándzsa tulajdonképpen egy meghosszabbítás a fúvókához, amelynek karimás (ANSI vagy DIN) vagy menetes csatlakozása lehet. A meghosszabbításként használt "csőszakasz" átmérője pedig a fúvóka térfogatáramához és az őt kiszolgáló szivattyú munkaponti nyomásához és szállítási teljesítményéhez van méretezve.

Lándzsát általában axiális telekúp, tangenciális telekúp és kúppalást fúvókákhoz szoktunk alkalmazni. Ennek oka, hogy többnyire valamilyen erőművi, környezetvédelmi alkalmazáshoz szoktunk ilyen lándzsákat használni. Tipikus alkalmazás lehet például a gázmosás, gáztisztítás, abszorpció, légáramba történő leporlasztás, leválasztás stb.

A lándzsák lehetnek egy közegesek (csak hidraulikus elv, azaz csak folyadék közeg jelenléte) vagy két közegesek (folyadék közeg mellett levegő közeg jelenléte is), amikor is segédlevegő segíti a porlasztást.

 

Fúvókagerendák

Fúvókagerenda alatt értjük egy kompletten összeállított és készre szerelt fúvókasor megtervezését és legyártását.

Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy adott alkalmazáshoz kiválsztjuk a megfelelő fúvóka típust annak minden műszaki pareméterével (térfogatáram, nyomás, szórásszög, beépítési magasság stb.) és ez alapján meghatározunk egy fúvókaszámot, átfedést, beépítési magasságot, beépítési pozíciót.

A cső átmérőjét, hosszát a fúvókákhoz és a szivattyúhoz választjuk és méretezzük. Tipikus alkalmazás lehet pl. szalagmosás, szalagnedvesítés, szárítás, lefúvatás stb.

 

Fúvókagerenda PNR fecskefarkas fúvókákkal

Alkalmazás: sajtüzemben szalagnedvesítés; egyedi méretezés, szivattyú választás, fúvókasor tervezés

Dupla fúvóka lándzsa kialakítás

Szimpla fúvókalándzsa kialakítás

 

Vállaljuk egyedi kivitelek elkészítését, tervezését, kialakítását!

Kérje ajánlatunkat! Szívesen állunk a rendelkezésére!